…
Připoj se k nám do spirály,
zasejeme oves míru.
Pak se všichni spirálově
pobavíme o vesmíru.
...
Alkoholické Centrum.
Prodávají tam za cent rum.
...
Definice PEKAŘSTVÍ.
PEKAŘ Z TVÝ ruky nejí, ale ty z jeho.
...
SNOUBENKA
anglicky: SNOW BANK
česky: SNĚHOVÁ BANKA
...
OŠKUBANKA
Banka, která všechny oškube.
Jedná se o tzv. Oškubenking
...
Dáme si k vínu
píseň od Queenu.
Oblaka
Nebeská oblaka,
kde mají svůj původ?
Ta mají ke štěstí
ten největší důvod!
Letí si nad Zemí,
neznají hranice.
Sledují národy
a jejich pranice.
Pro bílá oblaka
velké je prokletí,
když jimi bojová
letadla proletí.
Jak měkké peřinky
ušité na míru,
nesou nám oblaka
poselství o míru.
Než náš Bůh zastaví
válečné běsnění,
přemýšlím o ráji
zatím jen ve snění.
Přišla válka
Přišla válka, Mig, Mig, Mig,
bomby padaj na chodník!
Kdo ty bomby pouští,
katastrofu spouští!
Karavana na poušti
čerstvou vodu napouští.
Voják, kousek za pouští,
miny pod zem zapouští.
Přestaňte ty bomby
na chodník pouštět
a začnete si navzájem
všechno zlé odpouštět,
všechno zlé odpouštět.
Končí válka, Mig, Mig, Mig,
chodník spravil obchodník.
Mír přichází z dálky,
jen do příští války.
Mír přichází opatrně
a jen do příští války.
…
Proč ve většině restaurací visí cedule: "PŘIJMEME KUCHAŘE, ČÍŠNÍKA, SERVÍRKU, UKLÍZEČKU"?
- Problém je hlavně v nedostatku zodpovědných a motivovaných zaměstnanců.
- Systém je záměrně nastaven tak, aby se běžný člověk, živnostník a podnikatel uštval.
Chceme-li, aby firmy optimálně fungovaly, musíme se zastavit, povznést se nad realitu a najít motivované lidi, které práce
ve firmě bude bavit a těšit.
Jak optimalizovat restaurace.
Majitel (provozovatel)
8 motivovaných zaměstnanců (2 uklízečky, 2 kuchaři, 4 číšníci/servírky)
V praxi to znamená udělat denně tržbu za 30.000 Kč.
Prodat například 250 jídel denně (1 porce 90 Kč + 8.000 Kč tržba za pití.
V takovém případě může být měsíční plat každého zaměstnance 15.000 Kč.
Otázkou je, zda je majitel restaurace schopen toto zvládnout zorganizovat, zda na to stačí kapacita restaurace a zda je reálné očekávat denně 250 hostů na jídlo.
Dále si musíme uvědomit, že 15.000 Kč měsíčně je hranice chudoby. To znamená, že pro všechny zaměstnance musí ve firmě fungovat program dodatečného finančního vzdělávání.
Provozuje-li někdo restauraci sám, zvládne denně zhruba 20 jídel. Ale to znamená, že takový člověk nemá nikdy volno. Přijme-li jednoho zaměstnance, spolu zvládnou denně 50 jídel. Ač to na první pohled může vypadat velmi dobře, je to past. Jak provozovatel, tak zaměstnanec nebudou mít nikdy volno a hlavně jde o to, že zaměstnanec si pouze vydělá na sebe. Aby podnikání mělo smysl, musí si zaměstnanec vydělat nejen na sebe, ale i na provoz a udržitelnost firmy. Je třeba občas
vymalovat, uklidit, něco opravit, něco dokoupit. Je třeba platit vodu, elektřinu, plyn, firemní automobil. Pokud provozovatel restauraci nevlastní, musí platit nájem. Platí zde pravidlo: kolik vydělá zaměstnanec pro sebe, tolik musí vydělat i pro firmu.
Máte-li zájem o dodatečné finanční vzdělávání, obraťte se prosím na mě.
Pavel Hlušička, 776 591 526, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.