Připoj se k nám do spirály,

zasejeme oves míru.

Pak se všichni spirálově

pobavíme o vesmíru.

 

...

Alkoholické Centrum.

Prodávají tam za cent rum.

 

...

Definice PEKAŘSTVÍ.

PEKAŘ Z TVÝ ruky nejí, ale ty z jeho.

 

...

SNOUBENKA

anglicky: SNOW BANK

česky: SNĚHOVÁ BANKA

 

...

OŠKUBANKA

Banka, která všechny oškube.

Jedná se o tzv. Oškubenking

 

...

Dáme si k vínu

píseň od Queenu.

 

 

Oblaka

 

Nebeská oblaka,

kde mají svůj původ?

Ta mají ke štěstí

ten největší důvod!

 

Letí si nad Zemí,

neznají hranice.

Sledují národy

a jejich pranice.

 

Pro bílá oblaka

velké je prokletí,

když jimi bojová

letadla proletí.

 

Jak měkké peřinky

ušité na míru,

nesou nám oblaka

poselství o míru.

 

Než náš Bůh zastaví

válečné běsnění,

přemýšlím o ráji

zatím jen ve snění.

 

 

Přišla válka

 

Přišla válka, Mig, Mig, Mig,

bomby padaj na chodník!

Kdo ty bomby pouští,

katastrofu spouští!

 

Karavana na poušti

čerstvou vodu napouští.

Voják, kousek za pouští,

miny pod zem zapouští.

 

Přestaňte ty bomby

na chodník pouštět

a začnete si navzájem

všechno zlé odpouštět,

všechno zlé odpouštět.

 

Končí válka, Mig, Mig, Mig,

chodník spravil obchodník.

Mír přichází z dálky,

jen do příští války.

Mír přichází opatrně

a jen do příští války.

 

Proč ve většině restaurací visí cedule: "PŘIJMEME KUCHAŘE, ČÍŠNÍKA, SERVÍRKU, UKLÍZEČKU"?

 

- Problém je hlavně v nedostatku zodpovědných a motivovaných zaměstnanců.

- Systém je záměrně nastaven tak, aby se běžný člověk, živnostník a podnikatel uštval.

Chceme-li, aby firmy optimálně fungovaly, musíme se zastavit, povznést se nad realitu a najít motivované lidi, které práce

ve firmě bude bavit a těšit.

Jak optimalizovat restaurace.

Majitel (provozovatel)

8 motivovaných zaměstnanců (2 uklízečky, 2 kuchaři, 4 číšníci/servírky)

V praxi to znamená udělat denně tržbu za 30.000 Kč.

Prodat například 250 jídel denně (1 porce 90 Kč + 8.000 Kč tržba za pití.

V takovém případě může být měsíční plat každého zaměstnance 15.000 Kč.

Otázkou je, zda je majitel restaurace schopen toto zvládnout zorganizovat, zda na to stačí kapacita restaurace a zda je reálné očekávat denně 250 hostů na jídlo.

Dále si musíme uvědomit, že 15.000 Kč měsíčně je hranice chudoby. To znamená, že pro všechny zaměstnance musí ve firmě fungovat program dodatečného finančního vzdělávání.

Provozuje-li někdo restauraci sám, zvládne denně zhruba 20 jídel. Ale to znamená, že takový člověk nemá nikdy volno. Přijme-li jednoho zaměstnance, spolu zvládnou denně 50 jídel. Ač to na první pohled může vypadat velmi dobře, je to past. Jak provozovatel, tak zaměstnanec nebudou mít nikdy volno a hlavně jde o to, že zaměstnanec si pouze vydělá na sebe. Aby podnikání mělo smysl, musí si zaměstnanec vydělat nejen na sebe, ale i na provoz a udržitelnost firmy. Je třeba občas

vymalovat, uklidit, něco opravit, něco dokoupit. Je třeba platit vodu, elektřinu, plyn, firemní automobil. Pokud provozovatel restauraci nevlastní, musí platit nájem. Platí zde pravidlo: kolik vydělá zaměstnanec pro sebe, tolik musí vydělat i pro firmu.

 

Máte-li zájem o dodatečné finanční vzdělávání, obraťte se prosím na mě.

Pavel Hlušička, 776 591 526, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


Komentáře   

+1 #1 Jan Čáka 2019-04-01 16:35
Pavle máš to moc hezký.Jsi dobrej básnik.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit